fredag 7 augusti 2015

Vad de liberala debattörerna inte vill att vi förstår.

Varje gång det protesteras mot rasism i Sverige- vare sig det är SvP-demonstrationer eller rasistisk reklam signerad SD i Stockholms tunnelbana- så följs motståndet av en hord av liberala tyckare som menar att motståndet spelar SD i händerna. De är inte sällan nedlåtande, och menar att folket är som marionetter, vilka följer den av SD's propagandaministerium på förhand uttänkta dramaturgin. Det börjar vila ett löjets skimmer över denna retorik. Allt annat än att ge SD sin röst verkar spela dem i händerna vid det här laget. Att tänka sig att partiets opinionssiffror hade varit än högre utan motståndet är inte att tänka på. Jag låter detta stycke illustreras av nedanstående bild:


Liberala tyckare skulle som bekant aldrig lägga samma energi på att bekämpa rasism som de gör på att försvara yttrandefriheten. Vad som helst ska få uttryckas i det offentliga rummet (ja, av de som har ekonomiska medel att få köpa sig en reklamplats, åtminstone). Det kvittar om budskapet går ut över utsatta gruppers handlingsutrymme och trygghet i detta offentliga rum. Men vänta nu, är de liberala tyckarna konsekventa i denna hållning, eller gäller en annan åsikt om budskapet kritiserar något i deras egen livsstil? Se bilden nedan! Köttpropaganda är för övrigt ett av få områden där liberaler ägnar sig åt aktivism. Fråga bara MUF hur viktigt det är för dem att skydda människors rätt att äta en saftig burgare varje dag!


Men varför vill liberalerna så gärna värna om just rasisters yttrandefrihet? Jo, det är som så att även om de inte är ideologiskt övertygande rasister själva så tjänar de på rasismen. Att vi ägnar oss åt att hata de tiggande EU-migranterna är rena julafton för de liberaler som tjänar allra mest på högerns ideologi. Tiggarna, som alltså inte går på bidrag (usch, jättehemskt med bidrag), inte har nåt jobb (för om de hade haft det så hade de snott dem från svenskar), utan bara ber oss om våra småpengar eftersom de inte har något som helst annat val (även om infantiliserande tyckare viftar med pekpinnar och talar om för oss att tiggarna inte "vinner" nåt på att tigga, och att vi gör dem en "björntjänst" genom att ge dem pengar. För i liberalernas värld så har vi alla samma förutsättningar att medelst piska och morötter bli vår egen lyckas smed samt entreprenörer). Här nedan har ni en bild som illustrerar varför liberalerna diggar rasisters yttrandefrihet så mycket:


Sist men inte minst, så vore det en katastrof för liberalerna (nu snackar jag om den härskande klassen. Det finns arbetare som tack vare rådande samhällsdiskurs + Per Schlingmansk indoktrinering fått för sig att de är medelklass, och att de tjänar på att rösta höger, vilket såklart är helt felaktigt) om arbetarna förstod ovanstående, för då skulle vi kunna få för oss att börja organisera oss på allvar. Det skulle kunna leda till att vi inte bara ägnar oss åt civil olydnad gällande nedrivande av rasistisk reklam i tunnelbanan, utan att vi vänder blicken mot dem och deras makt. Mot bankerna, mot riskkapitalisterna, mot de skattesmitande cheferna med miljonbonusar, mot alla de som tjänar pengar på att vi är sjuka, gamla eller bränner ut oss under undermåliga arbetsförhållanden. De är helt enkelt rädda att det som bilden nedan visar ska ske:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar